BoKlok bygger miljömässigt

For Mennesker og planeten

Vårt bærekraftarbeid handler først og fremst om at så mange som mulig skal kunne bo og leve bærekraftig. Vi vil utfordre gjennom å vise at det går an å kombinere bærekraft og god kvalitet med en pris mange har råd til å betale. Sammen med våre medarbeidere, eiere (Skanska og IKEA), samarbeidspartnere og kunder kan vi skape en positiv utvikling for klima, miljø og samfunnet i det hele tatt.

VI SKAL BLI KLIMANØYTRALE

Vi har bestemt oss. Vi skal bli klimanøytrale. I 2035 skal hele verdikjeden vår være klimanøytral, alt fra trærne i skogen og videre underveis i kundenes liv i våre boliger. Reisen for å bli klimanøytral er langt fra enkel og vi kommer til å støte på mange utfordringer på veien. Men ettersom vi bygge i tre er forutsetningene veldig gode.

Visste du forresten at våre hus allerede nå har halvparten så stor påvirkning på klimaet som et gjennomsnittlig hus? Sånn er det faktisk. Nå jobber vi for fullt med å gjøre om hele BoKlok til å bli 100% klimanøytrale.

BoKlok og FNs globale mål for bærekraftig utvikling

Mange av de globale bærekraftsutfordringene og oppfordringene til tiltak er beskrevet i FNs mål for bærekraftig utvikling. Målene ble lansert i 2015 og utgjør en inspirerende ramme for felles tiltak. De veileder oss når vi utvikler virksomheten, setter ambisjoner og samarbeider med våre partnere. Alle mål henger sammen, og vi bruker dem som et kompass for mer bærekraftig gjennomføring av arbeidet vårt.

Sju fokusområder

Analysen viser at vi bidrar til alle mål for bærekraftig utvikling på forskjellige måter. Hvert eneste av de 17 globale målene er selvfølgelig viktig! Vi i BoKlok har valgt å konsentrere oss mest om sju av dem, fordi vi ser at det er her vi kan gjøre den største forskjellen.

Med disse globale målene og gjennom dialog for å finne bærekraftige løsninger vil vi skape lokal merverdi.

SÅNN KAN DU SPARE ENERGI

Vil du hjelpe til?