Alt du trenger å vite om befaringer

Når vi har bygget en BoKlok-bolig, medfølger ulike befaringer for å kontrollere at alt er som det skal i boligen din. Her forteller vi om alle tilfellene som kan forventes, med beskrivelse av hva de forskjellige befaringene går ut på. Vi forklarer også hva en inspektør er, og hva du som eiere av boligen er ansvarlig for.  

Slik foregår en ferdigbefaring

Før du flytter inn inviterer vi til en ferdigbefaring av boligen din. Vanligvis stiller kjøper, en representant fra BoKlok og entreprenør. Ditt nye hjem gjennomgås grundig og dersom det oppdages feil eller mangler, vil det bli fulgt opp av entreprenør. 

Hvis det skulle oppdages feil, vil vi løse de så raskt som mulig. Målet vårt er selvsagt at den skal være helt feilfri når vi overleverer den til deg. 

... og en ett års befaring

Når du har bodd i boligen din i et helt år, er det tid for ett års befaring. Den vil skje sammen med deg og en representant fra BoKlok og entreprenør. 

Hva er ansvaret mitt som eier av boligen?

Rapporter feil umiddelbart 

Hvis du anser at BoKlok har ansvaret for eventuelle feil, er det viktig at du rapporterer dette umiddelbart når du oppdager det. Det er viktig for å unngå risiko for følgeskader og for at vi skal kunne planlegge eventuelle tiltak for fremtidige befaringer eller oppfølginger. 

Åpne opp for befaringer og utbedringer 

Det er ditt ansvar å slippe oss inn når det er tid for befaringer eller oppfølginger, og når vi må komme inn i boligen får å utbedre eventuelle feil og sørge for at utbedringene kan gjennomføres uten hinder. Det innebærer blant annet å flytte møbler eller annet i boligen som kan hindre eller forstyrre oss i arbeidet.