På besøkpå hytta i andre etasje

Paret fra Karlstad i Sverige, Louise og Magnus, så lenge etter en hytte i traktene rundt Alingsås, byen som Louise vokste opp i. Mange av hyttene de vurderte, trengte kostbare renoveringer og mye vedlikehold. Altså rake motsatsen til hva småbarnsforelder med en villa og heltidsjobb trenger. Men så snublet de over en leilighet der kjøpet ble kansellert, i andre etasje i nybygde BoKlok Sagoskogen i Stadskogen i Alingsås. Prisgunstig og vedlikeholdsfritt – det var ingenting å stusse på!

Fortell om hytta deres

"Hytta" vår er på 53 kvm. Det er en to-roms på papiret, men vi får plass til både kjøkken, stue, et stort baderom, entre med god plass til oppbevaring, og to soverom. Den store garderoben har nemlig blitt et lite barnerom. 

I tillegg fungerer den store balkongen som et ekstra rom under årets varmeste måneder, så her er det god plass for familien å bevege seg på. 

Etasjesengen til døtrene ser ut til å være skreddersydd og bygget på plass for å passe inn, men egentlig er det en lagervare som ble montert på plass av paret.

"Et stort gulvteppe under spisebordet eller sofagruppen, danner forskjellige "rom-i-rommet". Det gir tydelige avgrensninger mot øvrige funksjoner i den åpne planløsningen. Det bidrar samtidig til orden i hytta."

På små overflater kan det være en god idé å holde seg til en bestemt fargeskala. I denne boligen har man valgt en svart/hvit/grå-base på veggene og større møbler. Med små fargekombinasjoner i pastell-mint og svak lime, samt lekefulle detaljer og materialer, har leiligheten en hyttestemning til tross for utgangspunktet, et permanent hjem.