Vanliga frågor och svar

Filtrer spørsmål

Vis alt
Konseptet BoKlok
Jobb i BoKlok
Verdi for pengene
Innovativ bygging
Historien om BoKlok
Tomtekjøp
Bærekraftig bygging
Fordeler med nybygg
Hvordan kjøpe et BoKlok hjem
En demokratisk salgsprosess
Våre boliger og områder
Bærekraftig liv hjemme
Befaringer og garantier
Hjem bygget av tre
Klima og vårt klimamål
Bærekraftige løsninger
Sosial bærekraft

Hjem bygget av tre

 • Hvorfor bygger dere i tre?

  Vi har valgt å bygge i tre siden det er det materialet som har det laveste karbonutslipp av alt byggemateriale. Det gjør at husene våre har en vesentlig lavere klimapåvirkning enn gjennomsnittet for et nybygd hus. Vi er overbevisste om at tre er en viktig del av den nødvendige omstillingen til et mer bærekraftig byggende. Og i tillegg synes vi at det føles litt hyggeligere å bo i et hus som er laget på en naturlig måte, ikke sant?

  Les mer om fordelene med å bygge i tre!

 • Hvorfor er tre bedre enn andre byggematerialer?

  Tre er helt enkelt det materiale med laveste karbonutslipp av alt byggemateriale. Dessuten er det en fornybar og naturlig resurs, og i Norge har vi plenty med skog. For vår del betyr det at våre hus har betydelig lavere klimapåvirkning enn hva gjennomsnittet har for et nybygget hus. Vi er overbevist om at tre er en viktig del av omstillingen til en konstruksjon som er mer bærekraftig.

 • Er ikke hus som er bygget i tre mer brannfarlige?

  Alt byggemateriale, uansett sort, omfattes av strenge brannsikkerhetskrav. Det betyr at husene våre som er bygget med rammer av tre, lever opp til nøyaktig samme brannsikkerhetskrav som bygninger av andre materialer. Treets naturlige egenskaper gjør at det kan beholde funksjonen sin selv om deler brenner og blir forkullet. Du kan dermed kjenne deg trygg når du kjøper en bolig fra BoKlok. Du får et hjem som oppfyller samme brannsikkerhetskrav som andre boliger som er bygget med andre byggesystem og rammematerial.