BoKloks historie

Alt begynte når to kloke slo sine kloker hoder sammen!

For vanlige folk

BoKlok ble grunnlagt på midten av 1990-tallet. Skanska og IKEA møttes på en bolig-messe i Karlskrona og diskuterte hvorfor det bygges så få boliger. 

Skanskas daværende administrerende direktør og grunnleggeren av IKEA, Ingvar Kamprad, bestemte seg for at de skulle utvikle et boligkonsept som vanlige folk hadde råd til.  

Tre kvinner - en visjon

En utvikler på Skanska, en interiørdesigner på IKEA og en arkitekt tok på seg utfordringen om å realisere visjonen om flere boliger for vanlige folk. Ved å ta utgangspunktet i kunden, hva de ville ha, og hvor mye penger de hadde råd til å bruke på bolig, kom man frem til en rekke utgangspunkter. 

Det viste seg at målgruppen som hadde størst behov for å eie egen bolig var de som hadde det vanskelig å komme inn på boligmarkedet - en enslig sykepleier med et barn. Hvor mye har en sykepleier råd til å bruke på bolig etter at alle utgiftene er betalt og en har lagt av penger til sparing? Det har vi tatt utgangspunkt i. Det var det som gjorde, og som fremdeles gjør BoKlok unikt. 

Nå og i fremtiden

Ingvar Kamprad’s drivkraft var visjonen for folket og den kom til livet med BoKlok. I dag har BoKlok bygget nesten 14. 000 boliger i Sverige, Norge, Finland og Storbritannia. Alt etter visjonen - for folket.  

BoKlok har en ambisjon om å fortsette å utvikle og produsere hjem av høy kvalitet og tjenester som står i relasjon til mennesket. Med det vi tilbyr, kan vi raskt komme inn og løse et boligbehov, og bidra til et bedre samfunn.